Support

Support Options

Submit a Support Ticket

 

Questions and Answers

Status: Accepting answers

0 Like

Anonymous

Uniaxial Strain Simulation not as specified

I tried to some simple uniaxial strain simulation for bulk. The problem that I encountered is that even though I specified the initial and final strain, the strain value in the final results is not what I specified.

Only the uniaxial strain has this problem, biaxial strain is fine. Is there a bug or there are some restrictions for the uniaxial strain simulation?

Thanks!

Report abuse

4 Responses

  1. 0 Dislike

    Abhijeet Paul

    This issue has been fixed in the tool now and the version 2.0.7 has the correct strain % values. Thanks for bringing this to our notice.

    Reply Report abuse

    Please login to answer the question.

  2. 0 Like 0 Dislike

    Benjamin P Haley

    Hi, Thanks for reporting this! Can you give us more information? For example, what input

    parameters did you use? What initial strain value did you specify?

    Reply Report abuse

    Please login to answer the question.

    1. 0 Like 0 Dislike

      Anonymous

      Thanks for replying.

      I was trying to simulate the strain on Bulk Ge uniaxial strain in 110 initial strain=-.03
      Fina strain=.03

      In the simulation results, the strain is -0.000747 to +0.000747.

      Reply Report abuse

      Please login to answer the question.

      1. 0 Like 0 Dislike

        Abhijeet Paul

        This is because the results are plotted wrt to eps_xx and since the uniaxial strain is along 110 direction then the eps_xx,eps_yy and eps_zz values are different since they have to be resolved along the standard axes.

        Report abuse

nanoHUB.org, a resource for nanoscience and nanotechnology, is supported by the National Science Foundation and other funding agencies. Any opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed in this material are those of the author(s) and do not necessarily reflect the views of the National Science Foundation.